fredag 12. november 2010

Julegåvetips # 1

Eg tenkte eg skulle legge ut julegåvetips med ujamne mellomrom no framover mot jul, det blir småting ein kan sy sjølv med forslag til materialer frå butikken. Først ut er dette søte settet med nålepute og korg, passar utmerka til syglade venner og kjente! Desse de ser på bildet er laga av mi kjære mor, ho har brukt Voliere og Raude prikkar frå butikken. Dette er økologisk bomullsstoff av nydelig kvalitet frå tyske Westfalenstoffe, dei har ein heil serie med sarte, romantiske trykk som passar godt saman.
Nåleputa er ein klassisk variant som er lett å lage, eg ser den overalt på nettet så den er veldig populær. Her finn du framgangsmåten. Den raude knappen på undersida av nåleputa er ein gamal glasknapp med intrikat relieffmønster, er den ikkje nydeleg?
Korga er også lettlaga, ein glimrande måte å få brukt opp fine restestoffer! Eg har laga denne varianten i mange ulike storleikar, den er fin som brødkorg eller til frukt også om du lagar den stor. Det kan lønne seg å bruke noko til å stive den opp med, nokon brukar strykeinnlegg eller vatt men eg har pleid å bruke eit litt stivare bomullsstoff som mellomlag og det har fungert fint.  Oppskrifta finn du her.

7 kommentarer:

 1. Herlig kurv og nålepute! Flinke Mamma!

  SvarSlett
 2. Jepp, det var ho som lærte meg opp, veit du!

  SvarSlett
 3. Den nåleputa er bare sååå søt! Herlig med den gamle, fine knappen.
  Kurven er kjempefin og kan jo brukes til alt mulig. Jeg går og ser på oppskriften nå :)

  SvarSlett
 4. Ja, den korga er både fin og nyttig!

  SvarSlett
 5. Så utrolig fine ting moren din har laget! Og fine bilder av de fine tingene! Også var det jammen fine julegavetips også :) Mye fint altså!

  SvarSlett
 6. Så smart:) Virkelig nydelig sy sett, fikk lyst til å prøve meg på noe slikt:)

  SvarSlett
 7. Fint er ordet, Vibeke!
  Anita: det er berre å sertte i gang!

  SvarSlett